Wydział Geodezji i Gospodarki Nieruchomościami

Klauzula informacyjna

Podstawa prawna : Art.13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE Nr 119)

„ Zgodnie z art. 13 ust.1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku informuję , że :

1.Administratorem Pana/i danych osobowych jest

Starosta Sanocki, Starostwo Powiatowe w Sanoku, ul. Rynek 1, tel. 13 46 52 900

2. Inspektorem ochrony danych w Starostwie Powiatowym w Sanokujest

Andrzej Koza, tel. 13 46 52 928, ul. Rynek 1

3. Pana/i dane osobowe przetwarzane są w celu np. wydania wypisu i wyrysu z ewidencji gruntów i budynków, wydania kopii materiałów pzgik, udostępnianie rejestru cen i wartości, uzgadnianie projektów - na podstawie ustawy z dnia 17 maja 1989r. r. Prawo Geodezyjne i Kartograficzne (t.j. Dz.U. 2017. Poz. 2101)

4. Dane osobowe mogą być przekazywane innym organom i podmiotom wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa

5.Pana/i dane osobowe będą przetwarzane przez okres prowadzonego postępowania, wynikającego z przepisów Kodeksu Postępowania Administracyjnego (t.j. Dz. U. 2017, poz. 1257) i /lub ustawy Prawo Geodezyjne i Kartograficzne

6. Posiada Pan/i prawo do : dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania , sprostowania,

7.Ma Pan/i prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych Pana/ią dotyczących naruszałoby przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku

8. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym bądź warunkiem zawarciaumowyJest Pan/i zobowiązany/a do podania danych określonych w formularzu.

W przypadku nie podania danych nie będzie możliwa realizacja celu czy też zawarcie umowy.

Ochrona danych osobowych
Raport o stanie Powiatu Sanockiego
Program współpracy z organizacjami pozarządowymi
Działalność lobbingowa
Rejestr Instytucji Kultury
Rejestr osuwisk i terenów zagrożonych ruchami masowymi ziemi
Ewidencja stowarzyszeń zwykłych
Archiwalny BIP
© 2012 Starostwo Powiatowe w Sanoku
Projekt i wykonanie: INVENTOR Multimedia (mMyCity)
Starostwo Powiatowe w Sanoku
ul. Rynek 1, 38-500 Sanok, tel.: 13 46 52 900, fax: 13 46 52 988